Ļuļa kebabs atrodams gandrīz jebkurā ēdināšanas iestādē, kas saistīta ar austrumu virtuvi. Šī gaļas delikatese ir nozīmīgs ēdiens Vidusāzijas, Kaukāza un Tuvo Austrumu iedzīvotājiem.
Bet vidusmēra gardēžiem Eiropā visi ļuļa kebabi šķiet vienādi. Tomēr iepriekšminētajos reģionos šo gaļas gardumu receptes atšķiras. Piemēram, Kaukāzā un Armēnijā ļuļa kebabu gatavo dažādi. Iesakām iepazīties ar šo valstu virtuvēm – tad sajutīsi būtisku gastronomisko dažādību.
Lai pamielotos ar izcilu ļuļa kebabu, tev nav obligāti jādodas uz restorānu, – to vari pagatavot šo gardumu pats mājas apstākļos. Lūk, recepte!
Sastāvdaļas:
650 grami maltās gaļas;
1 tējkarote sāls;
1 tējkarote melno piparu;
1 ola;
30 grami Parmezāna siera;
Pušķītis pētersīļu;
2 ēdamkarotes rīvmaizes;
1 sīpols;
1 burkāns;
4 sēnes (šampinjoni);
120 grami siera.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- “Šāds dabas brīnums ir novērots pirmo reizi…”: Balvu novadā pamanīti ārkārtīgi reti dzīvnieki (+ VIDEO)by Laura Andersone
- Šonakt debesīs parādīsies Melnais Mēness: eksperti komentē, ko tas nozīmē un ko no tā sagaidītby Laura Andersone
- Novembrī notiks vissliktākais: sinoptiķi pastāstīja, kam un kad gatavotiesby Sandra Vīgante